serres365.gr
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΔΙΕΘΝΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο κανονισμός της UEFA που ανάγκασε την Σπορτινγκ να αλλάξει τις εμφανίσεις της

Κοινοποίηση

Ο άγνωστος κανόνας της UEFA που ανάγκασε τη Nike να αλλάξει τις εμφανίσεις της Σπορτινγκ

Η πρεμιέρα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στο νέο φορματ του Champions League δεν συνδυάστηκε απλά με νίκη επί της Λιλ, αλλά και με μία μικρή αλλαγή την οποία λίγοι παρατήρησαν. Για την ακρίβεια ελάχιστοι ήταν αυτοί, καθώς πρόκειται για μια μικρή λεπτομέρεια στην εμφάνιση που φορούσε η Πορτογαλική ομάδα λόγω ενός όχι και τόσο γνωστού κανονισμού της UEFA.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή… Η εντός έδρας φανέλα των «λιονταριών» που δημιουργήθηκε από τη Nike, μόνο ως συνηθισμένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Και αυτό γιατί στο στήθος έχει τρεις οριζόντιες λωρίδες: μια πράσινη, μία άσπρη και μία μαύρη. Το πάνω μέρος του πλαισίου αυτού είναι μαύρο, το κάτω πράσινο, ενώ ακολουθούν άλλες τέσσερις λωρίδες που κατά σειρά είναι άσπρη, μαύρη, πράσινη και πάλι άσπρη.

fanela-sportingk

Ο κανόνας της UEFA για τις εμφανίσεις

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, τα χρώματα στις εμφανίσεις της Σπόρτινγκ είναι μοιρασμένα σχεδόν ισόποσα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πρόβλημα με τους διοργανωτές της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Και αυτό γιατί στο άρθρο 8 και συγκεκριμένα στο κομμάτι που αναφέρεται στα χρώματα των ομάδων, υπάρχει μία παράγραφος που αναφέρει πως όσοι σύλλογοι έχουν τρία χρώματα στις φανέλες τους, θα πρέπει ένα από αυτό να ξεχωρίζει και να κυριαρχεί έναντι των άλλων δύο, τόσο στο μπροστινό, όσο και στο πίσω μέρος.

kanonismos-uefa

Έτσι, η Nike αναγκάστηκε να προβεί σε μία μικρή αλλαγή για το παιχνίδι της Τρίτης με την Λιλ (σ.σ κεντρική φωτογραφία), την οποία πρόσεξαν μόνο οι ιδιαιτέρως παρατηρητικοί. Όλη, λοιπόν, η εντός έδρας εμφάνιση της Πορτογαλικής ομάδας διατηρήθηκε η ίδια, με εξαίρεση την τελευταία λωρίδα, στο κάτω μέρος της. Αυτή λοιπόν από άσπρη έγινε μαύρη, προκειμένου να κυριαρχήσει το συγκεκριμένο χρώματα και η UEFA να δώσει το ΟΚ για την χρησιμοποίησή της.Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d48vc0cei2g1)

ΠΗΓΗ: www.gazzetta.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ενθουσιασμένοι οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Νιγρίτας από την επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Ιωάννα Σπανομάρκου: υποψήφια Ευρωβουλευτής με τους ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ του Ανδρέα Λοβέρδου

Α. Σκέρτσος: Να αποδείξουμε εάν είμαστε με την αλήθεια και με τη μνήμη ή με τα λαϊκά δικαστήρια και τις θεωρίες συνωμοσίας