serres365.gr
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΣΕΡΡΕΣ

Σέρρες: Επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών

Κοινοποίηση

Με μια πολυδιάστατη θεματική εκδήλωση με γενικό τίτλο «Άσμα ηρωικό και πένθιμο για τον χαμένο Ανθυπολοχαγό της Αλβανίας» γιορτάζει ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Σερρών τη συμπλήρωση 100 χρόνων  από την σύσταση για πρώτη φορά στις Σέρρες του πρώτου συλλογικού φορέα Εφέδρων Αξιωματικών .

Η εκδήλωση που είναι προγραμματισμένη για τις 17 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο ΑΣΤΕΡΙΑ είναι αφιερωμένη στον θεσμό του Έφεδρου Αξιωματικού ο οποίος αναδεικνύεται μέσα και από την συμμετοχή πλειάδας Σερραίων Εφέδρων Αξιωματικών του 19ου Συντάγματος πεζικού στις επικές μάχες του Υψώματος 731.

Η εκδήλωση λόγου και τέχνης παράλληλα περιλαμβάνει στις 6.30 το απόγευμα τα εγκαίνια Έκθεσης έργων ζωγραφικής Σερραίων ζωγράφων στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Αστέρια, με θέμα τον Έφεδρο Αξιωματικό και μισή ώρα αργότερα παρουσίαση του θεσμού του Εφέδρου Αξιωματικού και της ενεργού συμμετοχής των Εφέδρων Αξιωματικών στον υπέρ Πίστεως και Πατρίδας αγώνα του 1940, μέσα από αφήγηση, θεατρικά δρώμενα, προβολές, τραγούδια που αποδίδει η μικτή χορωδία του ιστορικού Ομίλου Ορφέα Σερρών.

Αναβιωτές από την  ομάδα Ιστορικής αναβίωσης του Μουσείου Μιχάλη Τσαρτσίδη,  με στολές εποχής θα συμμετέχουν παρουσιάζοντας δρώμενα επί σκηνής. Αφηγητές θα είναι η Πρόεδρος Συνδέσμου Φιλολόγων Σερρών  Ισιδώρα Μάλαμα και το μέλος του ΔΣ του ΣΕΑΝ Σερρών  Σαράντης Τρεβλόπουλος .

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης, της Αντιπεριφέρειας Σερρών και του Δήμου Σερρών και έχει ελεύθερη είσοδο.

πηγή ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δήμος Σερρών: Την Τετάρτη συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Στα «ίδια» τα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων τον Ιανουάριο – Κοντά στις 6 μονάδες η «ψαλίδα»

Σέρρες: “Πλημμύρισε” από κόσμο το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά