serres365.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΣΕΡΡΕΣΥΓΕΙΑ

Σέρρες: Αίσιο τέλος στην περιπέτεια τριών φίλων που χάθηκαν στο Χιονοχώρι

Κοινοποίηση

Με κεντρικό αίτημα τη μονιμοποίηση συμβασιούχων, σε στάση εργασίας προχώρησαν σήμερα (8/12) στις 11 το πρωί,   το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σερρών «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ», έξω από την είσοδο των Τακτικών Ιατρείων.

Σέρρες: Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σερρών Γιάννης Αγοραστός είπε πως «ενώ υπήρξε δέσμευση από το Υπουργείο Υγείας για ανανέωση των συμβάσεων για ένα έτος, στο Σχέδιο Νόμου που δόθηκε για διαβούλευση προβλέπονται διατάξεις όπου βάσει αυτών, οι επικουρικοί ανανεώνονται για έξι μήνες, οι ειδικευόμενοι νοσηλευτές για δύο μήνες, όσοι ήρθαν στο Νοσοκομείο προς αντικατάσταση των ανεμβολίαστων για τρεις μήνες, οι προνοιακοί υπάλληλοι που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας για τρεις μήνες και οι 6.000 συμβασιούχοι ΣΟΧ, στις υπηρεσίες καθαριότητας, φύλαξης, εστίασης για τρεις μήνες και παράλληλα συνεχίζονται οι διαγωνισμοί για την εκχώρηση των εν λόγω υπηρεσιών στους εργολάβους».

Σέρρες: Στάση εργασίας από τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο

Παράλληλα το διεκδικητικό πλαίσιο περιλαμβάνει:  «Ένταξη στα ΒΑΕ, Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομείο όχι στις απολύσεις ΣΟΧ, επέκταση του επιδόματος ανθυγιεινού σε όλους τους υγειονομικούς, αυξήσεις προϋπολογισμού των νοσοκομείων και μισθών και ισχυρή δημόσια υγεία».

πηγη/www.ertnews.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κορυφώνεται η πασχαλινή έξοδος – Καθυστερήσεις άνω της μισής ώρας στην Αττική Οδό – Κατά 30% αυξημένη σε σχέση με πέρυσι η κίνηση στα λιμάνια

Βαρβάρα Μητλιάγκα: «Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Σερρών»-Σύσκεψη για την αντιπυρική προστασία στην Π.Ε. Σερρών

Αδ. Γεωργιάδης για απογευματινά χειρουργεία: Ο βασικός λόγος της μεταρρύθμισης είναι να καταστήσει το λειτούργημα του γιατρού του ΕΣΥ πιο ελκυστικό