serres365.gr
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΚΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΣΕΡΡΕΣ

Ορκίστηκε η νέα δήμαρχος Σερρών και το δημοτικό συμβούλιο – Μητλιάγκα: «Δεσμεύομαι για νέο ήθος και ύφος! Σέρρες, ξεκινάμε!»

Κοινοποίηση

Σε κλίμα συγκίνησης και αισιοδοξίας, τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης (27/12) στην κατάμεστη αίθουσα «Αστέρια» του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Σερρών, η ορκωμοσία της νέας Δημάρχου Σερρών Βαρβάρας Μητλιάγκα, των Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων.

Η ορκωμοσία ξεκίνησε με την τελετή Αγιασμού, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγος, ο οποίος στη συνέχεια έλαβε το λόγο και συνεχάρη τη νέα Δήμαρχο Σερρών και τους Συμβούλους για την εκλογή τους καλώντας τους να δουλέψουν με συλλογικό πνεύμα για το καλό του δήμου.

Από την πλευρά της η κ. Μητλιάγκα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Θεολόγο για την παρουσία του στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής και με την ομιλία της έστειλε σαφή μηνύματα για το πώς θα πορευτεί ο Δήμος την επόμενη 5ετία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «Οι εκλογές έχουνε τελειώσει και ο τόπος μας γύρισε σελίδα. Δεν θα σας πω μεγάλα λόγια, εξάλλου για όσους με γνωρίζουν δεν τα συνηθίζω σαν άνθρωπος. Καλή η θεωρία αλλά η πράξη είναι ακόμη καλύτερη. Κι αυτό από το οποίο θέλουμε να κριθούμε – όλοι εμείς ως ομάδα, και πρωτίστως εγώ -σ’ αυτή τη δημοτική θητεία που έχουμε μπροστά μας δεν είναι τα λόγια μας. Είναι οι πράξεις μας, τα έργα, η ουσία, και όχι η επιφάνεια».

Η νέα δήμαρχος έστειλε μέσω της ομιλίας της ξεκάθαρα μήνυμα για το νέο μοντέλο διοίκησης που πρεσβεύει: «Φαινόμενα και συμπεριφορές που δεν σέβονται τον δημότη θα ξεριζώνονται. Δεσμεύομαι λοιπόν για ένα νέο ήθος και ύφος, μια διοίκηση με ειλικρίνεια, σεμνότητα, αδιαπραγμάτευτη διαφάνεια, λογοδοσία και μακριά από φαινόμενα έπαρσης, αλαζονείας και διακρίσεων. Δεσμεύομαι για μια διοίκηση που θα τιμά κάθε μέρα, κάθε γραμμή της ιστορίας αυτού του τόπου. Δεσμεύομαι για ένα Δήμο κοινό σπίτι για όλες και όλους τους Σερραίους. Δεσμεύομαι να είμαι Δήμαρχος για όλους, δίπλα σε κάθε δημότη, σε κάθε Σερραϊκή Οικογένεια».

Απηύθυνε ενωτικό κάλεσμα σε όλες και όλους τους δημότες: «Θα στηριχτώ σε όλες τις δυνάμεις του τόπου μας. Δεν περισσεύει κανείς. Ότι και αν στήριξε, ότι και αν ψήφισε. Θα οδηγήσω το δήμο μας με ενότητα, τόλμη, αποφασιστικότητα, συλλογικότητα, σχέδιο και ασφάλεια στο αύριο που του αξίζει».

Για το γεγονός ότι είναι η πρώτη γυναίκα δήμαρχος στην ιστορία του δήμου είπε: «Είναι μεγάλη τιμή, κυρίως όμως είναι μεγάλη ευθύνη. Όχι ευθύνη να αποδείξω ότι και οι γυναίκες μπορούν να τα καταφέρουν, νομίζω γι’ αυτό στην εποχή μας πλέον ελάχιστοι έχουν αντίθετη άποψη. Η ευθύνη είναι κυρίως να ανταποκριθώ επάξια στο ρόλο που μου εμπιστεύτηκαν οι συνδημότες μου και να φροντίσω για τον τόπο μου όπως φροντίζω για το σπίτι μου. Γιατί για μένα οι Σέρρες είναι το σπίτι μου. Και θέλω να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι είμαι έτοιμη να αναλάβω αυτή την μεγάλη ευθύνη».
Κλείνοντας, καταχειροκροτούμενη, είπε χαρακτηριστικά: «Βάζετε τον πήχη ψηλά γιατί η κοινωνία μας το αξίζει. Πάμε λοιπόν. Πάμε μαζί! ΠΑΜΕ ΨΗΛΑ, ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ! Μαζί, ενωμένοι, πάμε να δικαιώσουμε τα όνειρα των προηγουμένων γενιών αλλά και των παιδιών μας. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε! ΣΕΡΡΕΣ ΞΕΚΙΝΑΜΕ!»

Την τελετή ορκωμοσίας τίμησαν με την παρουσία τους : o Βουλευτής Σερρών ΝΔ Αναστάσιος Χατζηβασιλείου, ο Βουλευτής Σερρών Ελληνικής Λύσης Κων/νος Μπούμπας, ο Αντιπεριφεριαρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι νεοεκλεγέντες Δήμαρχοι: Βάνα Πλιάκου (Βισαλτίας), Γεώργιος Τάτσιος (Σιντικής), Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης (Ηράκλειας) , Νότας Δημήτριος (Εμ. Παπά). Οι πρ. υφυπουργοί Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και Μάρκος Μπόλαρης. Οι πρ. βουλευτές Μιχάλης Τζελέπης και Ελευθέριος Αβραμάκης. Οι πρ. Δήμαρχοι: Ζήσης Μητλιάγκας, Ιωάννης Μωυσιάδης, Αθανάσιος Μασλαρινός καθώς και ο πρ. Νομάρχης Σερρών, Στέφανος Φωτιάδης. Επίσης ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ν. Σερρών Αθανάσιος Μαλλιαράς, ο πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών Παναγιώτης Καρίπογλου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Παπαστεργίου καθώς και οι νεοεκλεγείσες Περιφερειακές σύμβουλοι: Κέλυ Βαλταδώρου, Μαρία Παπαδημητρίου, Μπουγιουκλή Αικατερίνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Α. Σκέρτσος: Να αποδείξουμε εάν είμαστε με την αλήθεια και με τη μνήμη ή με τα λαϊκά δικαστήρια και τις θεωρίες συνωμοσίας

Συνάντηση γνωριμίας της νέας Δ.Ε. του Παραρτήματος Σερρών της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας με τη Δήμαρχο Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα

Σέρρες: Το πρώτο Μουσείο Παγωτού – Θεματικό Πάρκο στην Ελλάδα άνοιξε τις πύλες του