serres365.gr
ΔΙΕΘΝΗΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δ. Όχθη: Μεταμφιεσμένοι σε γιατρούς Ισραηλινοί στρατιώτες εξουδετέρωσαν τρομοκράτη της Χαμάς σε νοσοκομείο

Κοινοποίηση

Ισραηλινοί κομάντος μεταμφιεσμένοι σε ιατρικό προσωπικό εισέβαλαν σε νοσοκομείο της Τζενίν, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, για να εκτελέσουν τρεις «τρομοκράτες» που συνδέονται με τη Χαμάς. Σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας που δημοσιοποιήθηκε από τις παλαιστινιακές αρχές , δώδεκα άνδρες και γυναίκες που φέρουν πολεμικά όπλα και είναι μεταμφιεσμένοι σε ιατρικό προσωπικό ή φορούν πολιτικά, εισέρχονται στις 05:43 σε μονάδα νοσηλείας προτείνοντας τα όπλα.

Είναι η πρώτη φορά από το 2015 που οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπολύουν αυτού του τύπου την επιχείρηση σε νοσοκομείο της Δυτικής Όχθης και σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters αποτελεί περαιτέρω ένδειξη ότι ο πόλεμος του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Γάζα επεκτείνεται σε άλλα μέτωπα.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τα πτώματα τριών ανδρών, τους οποίους θρηνούσαν οικείοι τους, μέσα στο νοσοκομείο Αβικέννας της Τζενίν. Ένα φορείο, πάνω στο οποίο υπήρχε ένα ματωμένο μαξιλάρι που έφερε τρύπα από σφαίραβρισκόταν στην ίδια εικόνα και πιο πέρα, ένα στρώμα έφερε κι αυτό ίχνη αίματος, όπως και το πάτωμα και οι τοίχοι.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, ο στρατός, η εσωτερική ασφάλεια και η αστυνομία του Ισραήλ ανέφεραν πως «εξουδετέρωσαν» από κοινού τον Μοχάμαντ Τζαλάμνε, έναν «τρομοκράτη της Χαμάς», καθώς και «άλλους δύο τρομοκράτες», τους Μπάσελ και Αϊμάν Γαζάουι.

Η Χαμάς επιβεβαίωσε ότι ο Τζαλάμνε ήταν μέλος της. Επίσης ο Ισλαμικός Τζιχάντ, ένα άλλο ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα, ανακοίνωσε πως οι αδελφοί Γαζάουι ήταν μέλη του. Οι κηδείες αυτών των τελευταίων τελέσθηκαν αργά σήμερα το πρωί.

«Μια ομάδα μελών των δυνάμεων κατοχής ντυμένων με πολιτικά εισήλθε και δολοφόνησε» τους τρεις άνδρες με όπλα με σιγαστήρες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο δρ. Νάτζι Ναζάλ, ιατρικός διευθυντής του νοσοκομείου.

«Η επιχείρηση έλαβε χώρα στην υπηρεσία αποκατάστασης του τρίτου ορόφου, όπου νοσηλευόταν από τις 25 Οκτωβρίου ο Μπάσελ Γαζάουι», πρόσθεσε ο γιατρός, υποστηρίζοντας ότι ο άνδρας δεν μπορούσε «να κινηθεί πλέον καθόλου».

Το παλαιστινιακό υπουργείο Εξωτερικών κατήγγειλε μέσω της X «στυγερούς» φόνους που συνιστούν «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας υπογράμμισε από την πλευρά του σε ανακοίνωσή του πως τα νοσοκομειακά ιδρύματα προστατεύονται από το διεθνές δίκαιο.

Το υπουργείο «καλεί επειγόντως τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, τους διεθνείς θεσμούς και τις οργανώσεις υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Ανθρώπου να βάλουν τέλος στα εγκλήματα που διαπράττονται καθημερινά από την (ισραηλινή) κατοχή εναντίον του λαού μας και των κέντρων υγείας μας».

πηγη – www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Μεσημερίου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σερρών

Η μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού στις Σέρρες-65οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Στίβου ΓΕΛ-ΕΠΑΛ Ελλάδας-Κύπρου

Απαγορευτικό το κόστος για το σέρβις των ΙΧ στον Ν. Σερρών